sunnuntai 9. joulukuuta 2018

Maailman parhaat piparitNäillä pipareilla herkutellaan meidän perheessä vähintäänkin joka joulu tavallisten pipareiden lisäksi, joskus myös muissakin juhlissa kuten poikani ristiäisissä. Nyt äkkiä tännekin siis ohje talteen! Reseptin teimme tätä joulua varten kaksinkertaisena, jolloin kaksi keskikokoista rasiaa saatiin purkitettua täyteen.

Ja kuten äitini aina minua muistuttaa, myös tämän reseptin ohessa oli minulle muistutus sähköpostiviestissä: "Lisäsin tuota siirappia ja vaniljasokeria jo noihin mittoihin. Laita aina kukkuramitat siitä huolimatta, jotta tulee tarpeeksi makeita :)
mamma"

200 g voita
2,5 dl sokeria
1 munankeltuainen
3 rkl siirappia
n. 5 dl vehnäjauhoja (EI enempää kuin 5 dl)
2 tl ruokasoodaa
4 tl vaniljasokeria

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää keltuainen joukkoon hyvin vatkaten. Sen jälkeen lisää siirappi ja sekoita. Vehnäjauhoihin yhdistetään sooda sekä vaniljasokeri ja seos lisätään joukkoon.

Taikinasta muotoillaan n. 2 cm:n paksuisia uunipellin pituisia tankoja, jotka nostetaan leivinpaperin
päälle pellille. Muista, että tangot leviävät reilusti uunissa, joten pellille mahtuu 3-4 tankoa kerralla. Piparit paistetaan 200-asteisen uunin toisiksi ylimmällä tasolla, kunnes ne ovat kauniin ruskeita. (Älä paista pipareita liian kauan, jottei niistä tule liian kovia, meillä piparit paistuivat noin 6 minuuttia.) Lopuksi leikkaa piparit vinoviipaleiksi heti uunista otettua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti