maanantai 22. lokakuuta 2018

Sieni-pekonipiirakka



Syksyisen makoisaa sienipiirakkaa, johon muun muassa pekoni ja Koskenlaskija tuovat makua sen suurempia mausteita käyttämättä. Ohjeen määrät on pellilliseen piirakkaa.

Pohja:
200 g voita
5 dl vehnäjauhoja
4 rkl kylmää vettä

Täyte:
1 pkt pekonia
1 punasipuli
1 purjo
100 g Koskenlaskija ruoka -sulatejuustoa
noin 1 dl pakastekantarellia

Munamaito:
2 dl ruokakermaa
3 munaa
1 dl maitoa
ripaus valkopippuria

Nypi voi vehnäjauhoihin, minkä jälkeen lisää kylmä vesi joukkoon. Painele taikina käsin leivinpaperilla vuoratun pellin päälle, pistele pari kertaa haarukalla ja paista 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

Kuori ja pilko sipuli ja purjo, minkä jälkeen kuullota ne pannulla paloitellun pekonin kanssa. Lisää joukkoon sulatejuusto ja kantarellit. Valmista lopuksi erikseen munamaito. Levitä täyte ja munamaito piirakkapohjan päälle, ja paista uunissa kauniin ruskeaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti