lauantai 9. kesäkuuta 2018

Valkosuklaakakku omenakuorrutteella


Olin jo pitkään halunnut kokeilla tätä Kinuskikissan reseptiä, ja oli kyllä ehdottomasti odotuksen arvoinenkin! Mukavan pehmeä maku pienellä omenaisella twistillä, suosittelen.

Pohja:
180 g digestive keksejä
75 g voita

Valkosuklaa-vaniljatäyte:
5 liivatelehteä
3,5 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
250 g mascarponejuustoa
150 g leivontavalkosuklaata
0,5 dl vettä

Kiille:
3 liivatelehteä
4 dl omenamehua (mitä vahvempaa, sen maukkaampi kiille)

Pinnalle:
3 omenaa
sokeria
kanelia

Vuoraa irtopohjavuoan (halkaisija noin 24 cm) pohja leivinpaperilla, sekä sisäreunat leivinpaperista leikatuilla suikaleilla. Murskaa keksit tehosekoittimessa. Sulata voi ja yhdistä keksimurskan kanssa. Painele seos vuoan pohjalle.

Laita täytteen liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi, ja lisää joukkoon mascarponejuusto. Sulata valkosuklaa mikrossa miedolla lämmöllä. Lisää suklaasula täytevaahtoon samalla sekoittaen. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sulata siihen liotetut liivatteet. Sekoita liivatevesi täytteeseen ohuena nauhana. Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa noin 3 tuntia.

Valmista kiille laittamalla liivatelehdet kylmään veteen. Kuumenna omenamehusta 0,5 dl kiehuvaksi. Sulata siihen liotetut liivatteet. Yhdistä lopun mehun kanssa ja kaada täytteen päälle. Anna hyytyä jääkaapissa 2 tuntia.

Poista omenoista siemenkodat ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi (kuvan kakussa omenat myös kuorittiin). Levitä viipaleet pellille leivinpaperin päälle. Ripottele päälle sokeria ja kanelia, ja pehmennä viipaleita 200 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä. Lopuksi irrota kakku vuoasta ja asettele omenaviipaleet limittäin hyytyneen kiilteen päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti