torstai 15. syyskuuta 2011

Pursotusharjoittelukakku
Voi kun onkin aina niin kiva selailla blogeja ja ihailla superkauniita pursotuksia. Näiden ja Kinuskikissan pursotusohjeiden innoittamana kävin ostamassa Joensuun Iloisesta Keittiöstä pari tyllaa eli lehti- ja koripunostyllat, joista tähän harjoitukseen päätyi jälkimmäinen. Vielä kun vaan näille kakuille löytyisi syöjiä, kahdelle meinaa käydä jo vähän pakkopullaksi? Joka tapauksessa väliin tuli tällä kertaa jostain blogista löytämäni mango-rahkayhdistelmä, joka jälleen oli maistuva kokeilu.

Mango-rahkatäyte:
kermavaahtoa
mangososetta
vaniljarahkaa

Ja nyt opin sen, minkä aion tehdä aina kermakakkuja tehdessäni: pursotuskermaan kuuluu ehdottomasti se vaniljakreemijauhe. Eli Kinuskikissan ohjeiden mukaan yhtä kermatölkkiä kohden 1 ruokalusikallinen vaniljakreemijauhetta, joka lisätään sen jälkeen, kun kerma on jo alkanut hieman vaahtoutua. Kreemijauheen ansiosta kerma oli paljon jämäkämpää eikä makukaan ainakaan huonommaksi muuttunut.

Käytän nykyään pursottamisessa lähes poikkeuksetta vispikermaa. Lisäksihän reunat ois hyvä sivellä kerran kermavaahdolla ennen pursotuksia, jotteivät "mahdolliset" kolot ja virheet näkyisi niin selkeästi. Miun koripunospursotus... noh, kyllähän siitä sen näköinen tuli, mutta aukkojakin löytyi. Näinpä siis kivaa touhua, mutta harjoittelemista riittää vielä vuosiksi eteenpäin.

2 kommenttia:

  1. Tomusokeri jämäköittää myös kermaa mukavasti. Sitä tulis laittaa 60g/litra kermaa. Näin meillä koulussa. ;)

    VastaaPoista
  2. No meikäläinen on ympäri Joensuuta metästäny tyllia tuloksetta. Ennen niitä sai CARLSONILTA! Eipä tullu mieleen Iloisessa keittiössä käydä, joten kiitos vinkistä :D

    VastaaPoista