sunnuntai 1. toukokuuta 2011

Dallaspullat


Näihin herkkuihin löysin ohjeen Kinuskikissalta. Dallaspullia varten tarvitaan vain puolikas annos ½ litran pullataikinaa, mutta kaikkein yksinkertaisinta oli tehdä kerralla tuo määrä, ja tehdä siitä sitten puolet Dallaspullia ja puolet normaaleita pullia. Näin ei tarvinnut ruveta puolittelemaan noita ainesten määriä.

Pullataikina (Dallaspulliin tarvitaan siis vain puolet tästä määrästä, jos ei puolestaan tuplaa täytteen määrää):
5 dl maitoa
2 ps kuivahiivaa
2 dl sokeria
1½ rkl kardemummaa
2 tl suolaa
1 muna
200 g voisulaa
n. 15 dl vehnäjauhoja

Lämmitä maito reilusti kädenlämpöiseksi ja sekoita joukkoon sokeri, kardemumma, suola ja muna. Lisää joukkoon osa jauhoista, joihin hiiva on sekoitettu, ja jatka jauhojen lisäämistä välillä sekoittaen puuhaarukalla ja lopuksi kädellä vaivaten. Lisää välissä voisula, jonka jälkeen vaivaa loput jauhot joukkoon. Kohota taikinaa lämpimässä paikassa noin 45 minuuttia.

Täyte:
100 g voisulaa
1 ps Blå Bandin Vanhan ajan Vaniljakastike -jauhetta
½ dl sokeria
200 g vaniljarahkaa
1 muna
reilu ½ dl mantelirouhetta

Päälle:
1 muna
mantelirouhetta

Lisää voisulaan vaniljakastikeainekset, sokeri, vaniljarahka ja muna. Kauli taikina 30 x 50 cm kokoiseksi levyksi. Levitä täyte tasaisesti taikinan päälle ja ripottele päälle mantelirouhetta. Kieritä taikinalevy rullalle ja leikkaa rulla 10-20 palaan riippuen muffinssivuokien koosta. Huomaa, että pullat kohoavat vielä uunissa, joten vuokiin pitää jäädä hieman leviämisvaraa. Itse käytin sekä Brunon isoja amerikanmuffinssivuokia, joita kuvassa on, että pienempiä vuokia.

Lopuksi voitele pullat munalla ja ripottele pinnalle mantelirouhetta. Paista pullia 200 asteessa pullien koosta riippuen 10-15 minuuttia. Pinnan voi suojata foliolla, jos tuntuu, että pullat rupeavat värjäytymään liikaa. Itse tosin en foliota joutunut käyttämään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti