tiistai 10. toukokuuta 2011

Pasha (n. 12:lle)

Pääsiäinen oli ja meni, ja meidän perinteisiin siihen kuuluu aina pashan (ja lampaan) syönti. Itse en ollut ennen pashaa tehnytkään, vaan seurannut kiltisti äidin työskentelyä. Nyt oli aika opetella itse, ja laitanpa tännekin ohjeen talteen.

150 g voita
2 dl sokeria
4 prk (á 250 g) maitorahkaa
4 tl vanilliinisokeria
noin 3 rkl sitruunamehua
8 rkl mantelirouhetta
1 dl rusinoita
10-12 hienonnettua cocktailkirsikkaa
4 dl kuohukermaa

Koristeeksi esimerkiksi kiivi- tai persikkaviipaleita, kirsikoita tai viinirypäleitä.

Vaahdota voi ja sokeri. Vatkaa eri kulhossa kerma vaahdoksi. Lisää voisokerivaahtoon maitorahka, mausteet sekä lopuksi kermavaahto.

Ohjeen mukaan seuraavaksi kaada seos kostutetulla sideharsolla vuorattuun pashamuottiin tai kahvinsuodattimeen. Laita pasha syvälle lautaselle ja anna valua yön yli jääkaapissa. Kumoa tarjolle ja koristele haluamallasi tavalla.

Meilläpä onkin tähän touhuun kunnon kotikonstit. Elikkä ota esille iso lävikkö, vuoraa se suodatinpusseilla ja kaada pasha sinne. Sen jälkeen laita lävikkö syvän lautasen päälle, niin nesteet vuotavat yön yli lautaselle. Seuraavana päivänä tosissaan kumoa tarjolle ja koristele, ja nauti. 



 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti