lauantai 9. huhtikuuta 2011

Geisha-jäädyke


Tätä herkkua kokeilin eilen Kotileipurin blogista löytyneellä ohjeella ja tänään sitä sitten maisteltiin. Molemmat kyllä tykättiin kovasti. Oli vähän sellainen "aikuisten jäätelö", kun oli Baileysta mukana, mutta maku ei kuitenkaan ollut liian vahva.

Ohje:
4 kananmunan keltuaista
4 rkl tomusokeria (joista 2 rkl keltuaisten ja 2 rkl valkuaisten kanssa)
4 dl kuohukermaa
4 kananmunan valkuaista
150 g Geisha-suklaata
2 rkl Baileysta
koristeluun esimerkiksi mansikoita

Raasta ensin suklaa pieneksi raasteeksi ja erottele kananmunista valkuaiset ja keltuaiset eri astioihin. Vaahdota keltuaiset ja 2 rkl tomusokeria kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita suklaa ja Baileys keltuaisvaahtoon. Vaahdota kerma ja sekoita puuhaarukalla suklaaseokseen. Lopulta vatkaa valkuaiset ja 2 rkl tomusokeria vaahdoksi ja nostele jäädykeseokseen.

Huuhtele 2 litran astia vedellä ja kaada seos vuokaan. Peitä lopuksi astia kelmulla ja aseta pakkaseen jäätymään yön yli. Seuraavana päivänä kastele astiaa lämpimällä vedellä, jotta jäädyke irtoaa siitä helpommin ja kumoa tarjoilulautaselle. Ennen tarjoilua koristele esimerkiksi suklaaraasteella ja mansikoilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti