keskiviikko 22. joulukuuta 2010

Mokkapalamuffinit

Ja näin Joulu lähestyy jo kovaa vauhtia. Päivittelyt ovat muilta kiireiltä jääneet, mutta nyt on aikaa junamatkalla Lappeenrannasta Kokkolaan, reilu 6 tuntia istumista. Leipomiset eivät ole toki jääneet minnekään, joulukuun alussa tuli taas leivottua reilut 80 lihapasteijaa poikakaverin siskon lakkiaisiin ja äitiä olen kovasti yrittänyt auttaa jouluruokien valmistuksessa.

Tässä kuitenkin jo aikaisemmin kokeilemani resepti. Olin ottanut Yhteishyvästä talteen yhden mielenkiintoisen ohjeen: Mokkapalamuffinit. Ja olihan tällaisia herkkuja kokeiltava.

Muffinitaikina:
100 g leivontamargariinia
2 kananmunaa
2 dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
3½ dl vehnäjauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa

Kuorrutus:
1 rkl kaakaojauhetta
2 dl tomusokeria
2 rkl vahvaa kahvia
50 g leivontamargariinia

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita jauhoihin kaakao ja leivinjauhe, jonka jälkeen siivilöi ne munavaahtoon. Lisää joukkoon vuorotellen maitoa ja sulatettua margariinia samalla sekoittaen. Annostele taikina muffinivuokiin ja paista 175 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

Siivilöi kulhoon kuorrutusta varten kaakaojauhe ja tomusokeri. Sekoita joukkoon kahvi ja sulatettu margariini. Levitä kuorrute jäähtyneiden muffinien päälle ja koristele nonparelleilla.

Joulukuussa tulossa päivitystä vielä ainakin munarullasta sekä vaniljakiekuroista. Lopuksi kuvaa piparkakkutalosta, ehkä hieman huomaa, mikä kuva otettu järkkärillä ja mikä kännykällä. Taloja tuli tehtyä kaksin kappalein ja kaavat otin Myllynparas-sivustolta.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti