tiistai 9. marraskuuta 2010

Lihapasteijat


Näitä meidän perheessä on tarjoiltu lähes joka joulu, ja aina ne ovat tehneet yhtä hyvin kauppansa. Siksipä päätin tehdä niitä myös mukaani äidin synttäreille. Koska saatoin vähän innostua liikaa, pasteijoita tuli lopulta 80 kappaletta.

Täyte valmistetaan ruskistamalla jauheliha, kuullottamalla sipulia ja valkosipulia ja maustamalla maun mukaan. Joukkoon tulee myös keitettyjä kananmunia ja riisiä, jonka keitinveden voi maustaa lihaliemikuutiolla. Itse ruskistin 700 g jauhelihaa, maustoin muistaakseni paprikajauheella ja jauhelihamausteella ja laitoin ehkäpä 3-4 pilkottua kananmunaa. Riisiksi tuli tällä kertaa jasmiiniriisiä.

Taikina on ihan tavallista torttutaikinalevyä, joka leikataan kahteen osaan. Taikinan päälle laitetaan täytettä, reunat kostutetaan vedellä veitsen avulla ja vastakkaiset reunat painellaan hyvin yhteen. Lopuksi pasteijat voidellaan munalla, pistellään haarukalla pari kertaa ja paistetaan 225 asteisen uunin keskitasolla 15-20 minuuttia.

Pasteijat ovat todella hyviä naposteltavia, ja käyvät hyvin ihan iltapalanakin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti