sunnuntai 17. lokakuuta 2010

Hello Kitty -kakku


Eilen sai yksi urakka päätöksensä, kun 4-vuotiaan prinsessan täytekakku valmistui. Tätä olin vähän jo jänskättänyt, olihan tämä kuitenkin ensimmäinen kakkutilaukseni. Kakkuun toivottiin värinä vaaleanpunaista, mutta myös mielellään vähän -sinistä. Lisäksi Hello Kitty on tämän hetken suosikkeja, joten vaaleansininen Hello Kitty enkeli tuntui sopivalta.

Kakkuun tuli 5 munan sokerikakkupohja:
5 munaa
2½ dl sokeria
vähän alle 2 dl vehnäjauhoja
vähän yli ½ dl perunajauhoja
reilu 1 tl leivinjauhetta

Kakkua paistoin 175 asteessa noin 40 minuuttia. Kerrankin pohja onnistui, muiden kanssa kun on melkeinpä aina käynyt jotakin. :)

Kakun kostutin appelsiinimehulla ja väliin laitoin vaniljakreemiä sekä mansikkamoussea. Muutoin täytteiden ohjeet olivat samat kuin Marsipaanikakussa, paitsi että moussen kermavaahtoon laitoin mukaan Marianne Crushia ja liivatelehtiä laitoin vain 5. Vaikka liivatelehtiä oli yksi vähemmän (koska miulla ei ollutkaan enempää), niin ei sitä kyllä oikeastaan huomannut eli ihan hyvin kyllä hyytyi jääkaapissa.

Kakun vuorasin lopulta voi-sokerikreemillä ja päälle kaulin roosan väristä marsipaania (lähes 2 pötköä eli 500 g). Alareunaan tuli pieni saman värinen koristenauha. Hello Kittyn tein valkoisesta sokerimassasta, johon piirsin ääriviivat mustalla elintarviketussilla. Lopulta värjäsin rusetin ja mekon vaaleansinisellä tomuvärillä sekä nenän keltaisella tomuvärillä. :) Valitettavasti edellisenä päivänä tehty Hello Kitty halkesi kahdesta kohtaa, mutta onneksi sitä ei hirveästi huomannut. Kiinnitin koristeen tomusokeri-vesiliuoksella.

Toivottavasti päivänsankari oli tyytyväinen ja kakku maistui koko väelle! :) Oli kyllä hieno projekti, mistä oppi taas paljon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti