sunnuntai 17. lokakuuta 2010

Marsipaanikakku


Viime viikonloppuna miulla oli käynnissä taas monenlaista kokeilua. Tuloksena oli mm. tämä marsipaanikakku, jossa ensimmäistä kertaa tutustuin marsipaanin käsittelyyn. Pohjana oli perus 4 munan sokerikakkupohja. Pohjan teon jälkeen valmistin täytteiksi vaniljakreemiä ja mansikkamoussea. Kakun kostutin appelsiinimehulla.

Vaniljakreemi:
1 dl vaniljakreemijauhetta
lähes 3 dl vettä

Mansikkamousse:
1½ tl vanilliinisokeria
300 g mansikoita
2 dl vispikermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl sokeria
6 liivatelehteä
½ dl kiehuvaa vettä

Valmista vaniljakreemi laittamalla vaniljakreemijauhe ja vesi kulhoon ja vatkaamalla seosta huolellisesti noin 5 minuuttia. Laita kreemi jääkaappiin 5-10 minuutiksi vetäytymään, jonka jälkeen se on valmis käytettäväksi. Mansikkamoussea varten vatkaa kerma vaahdoksi. Laita liivatelehdet likoamaan noin 5 minuutiksi kylmään veteen. Soseuta mansikat ja lisää niiden joukkoon tuorejuusto ja sokerit. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja liota lehdet kiehuvaan veteen. Anna liemen hetki jäähtyä, jonka jälkeen kaada se ohuena nauhana mansikkasurvokseen. Nostele lopuksi kermavaahto joukkoon ja anna moussen hetki vetäytyä jääkaapissa.

Vaniljakreemijauhetta ostin Citymarketista, ja se oli kyllä helppo ja ihan hyvä täytevaihtoehto jatkossakin käytettäväksi. Tuotehan on laktoositon, joka oli miulle hyödyllinen tieto, sillä koko kakku oli kaveriani ajatellen valmistettu laktoosittomista raaka-aineista.

Mansikkamousseahan tuli tosi iso määrä tällä ohjeella, joten sitä ainakin riitti paksu kerros! Eli suosittelen melkeinpä puolittamaan tuon määrän, jos pientä kakkua tekee (eikä halua muuten vain syödä sitä).

Ennen marsipaania levitin päälle voi-sokerikreemin. Tosin vasta marsipaanin laitettuani huomasin, miten tasaiseksi kakku pitäisi oikeasti vuorata, jottei kummut ja muhkut näkyisi marsipaanin läpi. Päälliseen meni lähes 500 g valkoista marsipaania, vihreää pastaväriä sekä vihreää ja ruskeaa tomuväriä. Tomuvärejä ja murattimuotteja (ja vähän muutakin) olin tilannut ulkomaisesta nettikaupasta. Nyt olen jo huomannut, miten nopeasti vähäinen kaappitila alkaa keittiössä täyttymään tämän harrastuksen ansiosta.


(paketissa 4 tomuväriä, elintarviketussi, sivellin sekä kukka- ja murattimuotit)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti