Huoneenlämpöiset ainekset varmistavat, että taikina pysyy lämpimänä ja hiiva pääsee vaikuttamaan.
Taikina:
5 dl maitoa
50 g hiivaa (tai 2 pss kuivahiivaa)
1 tl suolaa
2 dl sokeria
1 tuubi kardemummaa
1 kananmuna
n. 14 dl vehnäjauhoja100 g voita
Väliin:
100 g voisulaa
1 dl sokeria
2 rkl kanelia
Pinnalle:
1 kananmuna
raesokeria koristeluun
1 kananmuna
raesokeria koristeluun
Lisää hiiva kädenlämpöiseen maitoon (kuivahiiva pakkauksen ohjeen mukaan). Sekoita joukkoon mausteet ja kananmuna. Lisää vehnäjauhoja vähitellen samalla vatkaten, jotta ilmaa sitoutuu taikinaan. Alusta taikina hyvin vaivaten. Lisää mikrossa lämmitetty voi alustamisen loppupuolella ja kohota taikinaa kaksinkertaiseksi lämpimässä, vedottomassa paikassa.
Vaivaa taikinasta ilmakuplat pois, ja jaa taikina kahteen osaan. Kauli ensimmäinen osa suorakaiteen muotoiseksi (n. 30 x 50 cm). Sivele pullasudilla taikinalevylle voisulaa tasaiseksi kerrokseksi ja ripottele päälle sokeria ja kanelia. Kierrä levy tiukalle rullalle ja jätä saumat alaspäin.
Leikkaa rulla 3-5 cm:n paloiksi vuorotellen vinoittain (/ \ / \). Laita palat pellille ja painele niiden keskelle peukaloilla painaumat. Kohota pullia lämpimässä paikassa ja leivo sillä aikaa toinen taikinaosa samalla tavoin. Voitele pullat munalla ja ripottele päälle raesokeria. Paista 225 asteisessa uunissa keskitasolla noin 10 minuuttia, kunnes pullat ovat saaneet kauniin kullanruskean värin.
Leikkaa rulla 3-5 cm:n paloiksi vuorotellen vinoittain (/ \ / \). Laita palat pellille ja painele niiden keskelle peukaloilla painaumat. Kohota pullia lämpimässä paikassa ja leivo sillä aikaa toinen taikinaosa samalla tavoin. Voitele pullat munalla ja ripottele päälle raesokeria. Paista 225 asteisessa uunissa keskitasolla noin 10 minuuttia, kunnes pullat ovat saaneet kauniin kullanruskean värin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti