sunnuntai 19. syyskuuta 2010

Valkosipulipatonki

3 dl vettä
½ palaa hiivaa
1 tl suolaa
2 tl sokeria
noin 6 dl vehnäjauhoja
2 rkl öljyä

Täyte:
100 g voita
3 valkosipulin kynttä
kuivattua persiljaa

Sekoita taikinaa varten vesi, hiiva, suola ja sokeri keskenään puuhaarukalla. Lisää joukkoon vehnäjauhot ja öljy ja vaivaa taikina tasaiseksi. Laita taikina kohoamaan liinan alle.

Valmista taikinan kohoamisen aikana valkosipulivoi: lisää pehmeään voihin murskatut valkosipulin kynnet sekä persilja. Vinkki: Miusta tuo kolme kynttä oli ehkä liian vähän, ensi kerralla laitan varmasti ainakin yhden enemmän riippuen tietysti kynsien koosta.

Jaa taikina kolmeen osaan ja kauli palat suorakaiteen muotoisiksi. Levitä valkosipulitäyte päälle ja rullaa sen jälkeen taikinat patongeiksi. Laita ne sen jälkeen vielä pellin päälle kohoamaan liinan alle. Viillä lopuksi veitsellä pintaan viiltoja ja pistele haarukalla muutama pistos. Paista patonkeja uunin keskitasossa 225 asteessa noin 15 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti