Karibialaisilla illallisillani (joista lisää täällä) oli alkuruoaksi sateenkaarimaapähkinäkeittoa, joka Perunamaan blogin mukaan oli kuubalaista keittoa. Keitto oli kyllä täysin uusi kokemus kaikin puolin, mutta toisaalta ei ainakaan täysin epäonnistunut. Maku oli mukavan pähkinäinen pienellä ripauksella tulisuutta, ja keitto sopi hyvin alkuruoaksi. Itse laitoin aineksia jotakuinkin alla olevan mukaisesti.
2 sipulia
2 punaista paprikaa
6 valkosipulinkynttä
4 rkl öljyä
2 chiliä (itse käytin mietoja chilejä)
3 tomaattia
300 g maapähkinävoita
noin 1 l kanalientä
pinnalle korianteria
Paista kuutioidut sipulit, pilkotut paprika ja hienonnetut valkosipulit öljyssä kypsiksi. Poista chileistä siemenet, pilko chilit ja tomaatit sekä lisää ne pannulle ja soseuta. Paista sosetta ja maapähkinävoita 3 minuuttia sekoittaen. Lisää kanaliemi ja keitä hiljaa kannen alla 15 minuuttia. Koristele korianterilla ja tarjoa.
2 sipulia
2 punaista paprikaa
6 valkosipulinkynttä
4 rkl öljyä
2 chiliä (itse käytin mietoja chilejä)
3 tomaattia
300 g maapähkinävoita
noin 1 l kanalientä
pinnalle korianteria
Paista kuutioidut sipulit, pilkotut paprika ja hienonnetut valkosipulit öljyssä kypsiksi. Poista chileistä siemenet, pilko chilit ja tomaatit sekä lisää ne pannulle ja soseuta. Paista sosetta ja maapähkinävoita 3 minuuttia sekoittaen. Lisää kanaliemi ja keitä hiljaa kannen alla 15 minuuttia. Koristele korianterilla ja tarjoa.
Pakko olla hyvää, sen takaa jo tuo maapähkinävoi!
VastaaPoista