sunnuntai 28. elokuuta 2011

Omenakeikauskakku


Tänään leivoskelin sunnuntaipäivän iloksi omenakeikauskakkua. Näitä keikauskakkuja löytyy blogeista monia, mutta itse en ollut ennen tämmöistä tehnytkään. Ja enhän mie ihan ilman kommelluksia selvinnyt. Käytin reseptiin pakasteomenoita, joita en jaksanut kunnolla sulattaa, ja niinpä irtopohjavuoan ansiosta nestettä sitten valui uuninkin pohjalle. Lisäksi kakku jäi osittain vuokaan kiinni ja niin pois päin, mutta maku oli loistava! :) Alkuperäisen Pirkka-lehden reseptin rosmariinin korvasin vain kanelilla, mutta muutenpa ohje oli sama.

Vuokaan:
50 g voita
1 dl fariinisokeria
noin 600 g hapanta omenaa
½-1 tl kanelia

Taikina:
150 g voita
2 dl sokeria
2 kananmunaa
2½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria

Lisäksi vaniljakastiketta

Voitele tasapohjaisen kakkuvuoan (halkaisija 24 cm) reunat kevyesti voilla ja levitä loppu reiluksi kerrokseksi pohjalle. Ripottele fariinisokeri ja kuutioidut omenat tasaisesti vuoan pohjalle. Nosta vuoka uuniin, ja laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.


Vaahdota rasva ja sokeri sekä lisää vaahtoon huoneenlämpöiset munat yksitellen. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja vanilliinisokeri keskenään ja lisää jauhoseos taikinaan nopeasti sekoittaen, kunnes taikina on tasaista.

Ota vuoka pois uunista, ripottele kaneli ja levitä taikina tasaiseksi omenoiden päälle. Nosta vuoka takaisin uuniin ja paista alimmalla tasolla noin 45 minuuttia (kokeile kypsyyttä tikulla). Anna kakun jäähtyä hetki, jonka jälkeen kumoa se lautaselle. Tarjoa esimerkiksi vaniljakastikkeen kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti