lauantai 19. helmikuuta 2011

Vadelmapiiraat



Tämän ohjeen löysin niinkin jännittävästä paikasta kuin perunajauhopaketista (leipoessani jotakin muuta).

Taikina:
200 g leivontamargariinia
1½ dl sokeria
1 muna
1 dl perunajauhoja
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
2 tl perunajauhoja
noin 200 g pakastevadelmia
hunajaa

Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi ja lisää muna. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne vaahdon joukkoon.

Jaa taikina hyvin voideltuihin leivosvuokiin, jätä taikinaa kuitenkin vielä kansia varten. Painele taikina vuokien pohjalle ja reunoille. Sekoita jäisten vadelmien joukkoon perunajauhot ja annostele vadelmia leivosvuokiin. Lisää päälle nokare hunajaa.



Kauli jäljellä oleva taikina levyksi. Ota pyöreällä muotilla (esim. juomalasi) kansia, nosta leivosten päälle ja painele reunat kevyesti kiinni.



Pistele kansiin haarukalla pari reikää ja paista piiraita 200 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

Piiraat onnistuivat ihan mukavasti, reseptin mukaan näiden kanssa olisi voinut tarjota vaniljakastiketta, mikä olisi varmasti kruunannut koko homman. Valitettavasti miun muffinivuoka piti piiraat tujakasti kiinni itsessään, mutta oon kyllä tämän vuoan kanssa kokenut ennenkin samankaltaisia ongelmia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti