tiistai 15. helmikuuta 2011

Pursotuskurssi

Eilen pääsin harjoittelemaan pursotustaitojani oikein pursotuskurssilla. Kurssin järjesti Joensuussa sijaitseva ruoanlaiton erikoisliike Iloinen Keittiö, Decapitated food -blogin pitäjä Susanne Aalto (alla olevassa kuvassa) sekä Karelian Martat. Mukana oli myös muita bloggaajia, blogeista Anzkun kauhasta kajahtaa sekä Cebicin keittiössä. Oli tosi mukava nähdä heitäkin ihan "oikeassa elämässä". :)Kurssilla lähdettiin liikkeelle perusvinkeistä kakun teossa. Meille oli järjestetty valmiit kakkupohjat, mutta itse kakkupohjaa tehdessä ei kuulemma saisi vatkata jauhoja massaan sähkövatkaimella, vaan puuhaarukalla, lusikalla tai käsin sekoittaen. Krhm, ei silleen että oisin toisin tehnyt, mutta jos joku on tähän syyllistynyt, niin korjatkoot tapansa?

Kakkupohjat oli tarkoitus leikata tasaisiksi. Kyllä huomasi, miten veitsellä on tässä hommassa väliä: miun leipäveitsi ei taidakaan olla oikea tarvike tähän hommaan, jos haluaa alla olevan lopputuloksen.


Kakut kostutettiin ja täytettiin kermavaahdolla ja mansikkahillolla. Kostutuksessa olen ilmeisesti nuukaillut, koska vinkkien mukaan kostutusta pitäisi olla 0,5 dl yhtä munaa kohden. Niin ja myös kansi tulee aina kostuttaa.Ennen pursotusta levitettiin kermaa tasainen kerros kakun päälle. Miulla sitä ois voinut laittaa vielä vähän enemmänkin. Jos ei halunnut pursottaa kakun laitoja, tuli laittaa vielä toinen kerros kermaa tasaisesti kakun ympärille.

 
Sitten vain pursottelemaan. Yllä on kuva oikeaoppisesta pursotusasennosta oikeakätiselle, mikä itsellä, ja vissiin vähän muillakin, tuntui aluksi aika oudolta. Miehän sitten pursottelin oikein sydämeni kyllyydestä, ja lopputulos oli seuraavanlainen. Ja pitihän sitä pari hopeakuulaakin lopuksi pinnalle vielä laittaa. :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti