sunnuntai 7. marraskuuta 2010

Pikkuleivät

Rakkaalla äidilläni oli tänä viikonloppuna 60-vuotisjuhlat. Sinne leivoinkin sitten ympäri viikkoa, ja yhteistyöllä tulos oli tämä.


Jospa aloittaisin vaikka pikkuleivistä, joista onneksi otin kotona kuvan, koska Lappeenrannassa se näköjään vilskeessä unohtui.
Taikina:
400 g leivontamargariinia
2 dl sokeria
2 munaa
8 dl vehnäjauhoja
2 dl mantelijauhetta
2 tl vanilliinisokeria
2 tl leivinjauhetta

Vaahdota sokeri ja margariini keskenään, jonka jälkeen lisää munat. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne joukkoon.

Valmista haluamallasi muotilla pikkuleiville yhtä monta kansi- ja pohjaosaa, jonka jälkeen paista osia 200 asteisen uunin keskitasolla noin 8 minuuttia. (Osat palavat todella herkästi, ei silleen että miulla ois niin käynyt...) Levitä jäähtyneelle pohjaosalle haluamaasi marmeladia ja sihtaa kansiosan päälle tomusokeria. Tämän jälkeen yhdistä osat.

Alkuperäinen ohje on täältä, tein vain annoksen tuplana. Itse käytin pikkuleivissä sydänmuotin lisäksi kansiosaan muratin lehtimuottia, mikä näytti kekseissä vähän tähdeltä. Täytteenä oli vadelma- ja mansikkamarmeladia. Tein pikkuleivät torstaina, joten lauantain juhliin mennessä ne olivat jo mukavasti pehmenneet, ja näyttivät ne väelle maistuvankin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti