tiistai 9. marraskuuta 2010

Kermakakkuja



Viime perjantaina saapuessani Lappeenrantaan alkoi kakkujen teko. Äiti oli tehnyt jo isomman kakun pohjan valmiiksi, jotta ehtisimme saamaan asiat mahdollisimman valmiiksi ennen neljän alle kouluikäisen lapsen saapumista. Näinpä rupesin tekemään siis hienolla vuoallani kakkupohjaa lasten omaa, hieman pienempää kakkua varten.

1 litran sokerikakkupohja:
3 munaa
1½ dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1½ dl vehnäjauhoja

Voitele ja korppujauhota vuoka. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään, ja lisää ne munavaahtoon samalla sekoittaen. Paista kakkua 200 asteisessa uunissa noin puoli tuntia. (Alkuperäinen resepti Kaksplussan foorumilta) Tämän vuoan paisto-ohjeessa ohjattiin paistamaan kakkua 160 asteisen uunin alatasolla noin 50-70 minuuttia. Tällä kertaa korvasin vehnäjauhoista osan perunajauhoilla.

Väliin kakkuihin tuli mielenkiintoinen uutuuskokeilu eli vadelma-valkosuklaatäyte, jonka ohje löytyi Kakkukioskin blogista. Ohjeen tein tuplana eli seuraavasti:

Vadelma-valkosuklaatäyte:
6 liivatelehteä
1 prk Flora vanillaa
100 g leivonta-valkosuklaata
4 rkl sokeria
noin 400 g vadelmia

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen noin 5 minuutiksi. Vaahdota sillä välin Flora vanilla ja sokeri keskenään vaahdoksi. Sulata suklaata varovasti mikrossa ja sekoita se vaahdon joukkoon. Purista liivatelehdistä vedet pois, liota lehdet 1/4 dl kiehuvaan veteen ja sekoita liuos vaahtoon. Sekoita lopuksi vadelmat joukkoon.

Kakut kostutin Spritellä, minkä jälkeen laitoin täytteet väliin. Täyte oli mielestäni mukavan raikas ja pirteän värinen kakun välissä.

Lopuksi päällystin molemmat kakut kermavaahdolla. Isompaan kakkuun tuli punaisesta marsipaanista ja valkoisesta sokerimassasta tekemäni koristeet, joista ruusun lehdet värjäsin tomuväreillä. Pienemmän kakun päälle ripottelin "timanttimaista" TuttiFrutti-crushia.

Lopuksi kuva äidin uuden, ylitehokkaan uunin tekemästä kakkupohjasta (tai sitten vain laitoin pikkuisen liikaa leivinjauhetta).




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti