Pitsataikina:
1 ½ dl vettä
1 ps kuivahiivaa
½ tl suolaa
n. 3½ dl vehnäjauhoja
2 rkl öljyä
Täyte:
tomaattimurskaa
paprikaa
kirsikkatomaatteja
kinkkusuikaleita
juustoraastetta
oreganoa
Sekoita kuivahiiva jauhoihin. Lisää reilusti kädenlämpöiseen veteen suola ja jauhot vähitellen. Lopuksi lisää öljy ja alusta taikina kimmoisaksi. Peitä kulho ja kohota taikina.
Tee taikinasta pieniä pyöreitä pitsalevyjä. Pilko kirsikkatomaatit, lisää tomaattimurskaan pilkotut paprikat ja levitä murskaa levyjen päälle. Asettele tomaatit ja loput täytteet levyjen päälle. Halutessasi calzonemaisen muodon ummista pitsa nostamalla vastakkaiset reunat keskelle ja nipistä sormin liitoskohta tiiviisti kiinni. Paista uunin alatasossa 225 asteessa noin 20 minuuttia.
Tomaattimurskahan voi olla maultaan tavallisen sijaan esimerkiksi valkosipuli, yrtti tai chili. Lisäksi täytteitä voi tietysti vaihdella esimerkiksi kanaan, jauhelihaan tai vaikkapa kasviksiin.
1 ½ dl vettä
1 ps kuivahiivaa
½ tl suolaa
n. 3½ dl vehnäjauhoja
2 rkl öljyä
Täyte:
tomaattimurskaa
paprikaa
kirsikkatomaatteja
kinkkusuikaleita
juustoraastetta
oreganoa
Sekoita kuivahiiva jauhoihin. Lisää reilusti kädenlämpöiseen veteen suola ja jauhot vähitellen. Lopuksi lisää öljy ja alusta taikina kimmoisaksi. Peitä kulho ja kohota taikina.
Tee taikinasta pieniä pyöreitä pitsalevyjä. Pilko kirsikkatomaatit, lisää tomaattimurskaan pilkotut paprikat ja levitä murskaa levyjen päälle. Asettele tomaatit ja loput täytteet levyjen päälle. Halutessasi calzonemaisen muodon ummista pitsa nostamalla vastakkaiset reunat keskelle ja nipistä sormin liitoskohta tiiviisti kiinni. Paista uunin alatasossa 225 asteessa noin 20 minuuttia.
Tomaattimurskahan voi olla maultaan tavallisen sijaan esimerkiksi valkosipuli, yrtti tai chili. Lisäksi täytteitä voi tietysti vaihdella esimerkiksi kanaan, jauhelihaan tai vaikkapa kasviksiin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti