lauantai 14. lokakuuta 2017

Tiikerikakku




Ohje on soveltuvin noin 1,5 l kakkuvuokaan:

200 g voita      
2 dl sokeria     
2 kananmunaa                          
3 dl vehnäjauhoja                    
2 tl vanilliinisokeria                 
2 tl leivinjauhetta                     
½ dl maitoa
3 rkl tummaa kaakaojauhetta
(korppujauhoja ja voita kakkuvuokaa varten)                  

Voitele ja korppujauhota vuoka. Vatkaa sokeri ja pehmeä voi. Lisää huoneenlämpöiset munat yksitellen samalla sekoittaen. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja vanilliinisokeri keskenään ja lisää taikinaan vähitellen. Lisää maito ja vatkaa taikina tasaiseksi. Ota taikinasta 1/3 osa toiseen astiaan ja sekoita siihen kaakaojauhe.

Levitä vuokaan ensin puolet vaaleasta taikinasta, sitten tumma taikina ja päälle vielä loput vaaleasta taikinasta. Painele kiertäen haarukalla taikinan läpi muutamia kertoja, jotta kerrokset raidoittuvat kauniisti. Tasoita lopuksi taikinan pinta ja vedä keskelle taikinaa vako, jolloin kakku kohoaa tasaisemmin. Paista kakkua 175 asteisen uunin 2. alimmalla tasolla noin 50 minuuttia (varmista kypsyys cocktailtikulla). Anna kakun jäähtyä noin 10 minuuttia ennen kumoamista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti