Ohje on soveltuvin noin 1,5 l kakkuvuokaan:
200 g voita
2 dl sokeria
2 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl vanilliinisokeria
2 tl leivinjauhetta
½ dl maitoa
3 rkl tummaa kaakaojauhetta
(korppujauhoja ja voita kakkuvuokaa varten)
(korppujauhoja ja voita kakkuvuokaa varten)
Voitele ja korppujauhota vuoka. Vatkaa sokeri ja pehmeä voi.
Lisää huoneenlämpöiset munat yksitellen samalla sekoittaen. Sekoita
vehnäjauhot, leivinjauhe ja vanilliinisokeri keskenään ja lisää taikinaan
vähitellen. Lisää maito ja vatkaa taikina tasaiseksi. Ota taikinasta 1/3 osa
toiseen astiaan ja sekoita siihen kaakaojauhe.
Levitä vuokaan ensin puolet vaaleasta taikinasta, sitten
tumma taikina ja päälle vielä loput vaaleasta taikinasta. Painele kiertäen
haarukalla taikinan läpi muutamia kertoja, jotta kerrokset raidoittuvat
kauniisti. Tasoita lopuksi taikinan pinta ja vedä keskelle taikinaa vako,
jolloin kakku kohoaa tasaisemmin. Paista kakkua 175 asteisen uunin 2. alimmalla
tasolla noin 50 minuuttia (varmista kypsyys cocktailtikulla). Anna kakun
jäähtyä noin 10 minuuttia ennen kumoamista.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti