keskiviikko 20. syyskuuta 2017

Jarmon piimäkakku



Äitiysloman alkamisen kunniaksi päätin leipoa mieheni lemppari kuivakakkua. Toinen kakuista pääsi pakkaseen odottelemaan ristiäisiä, mutta toinen mystisesti katosi kesken matkan...

Ao. ohjeen määrästä riittää taikinaa yhteen isoon tai kahteen pienempään vuokaan, kohoamisen vuoksi vuokiin tulee jäädä noin 3 cm kohoamisvaraa. Itse tein annoksen 1,5 kertaisena, jolloin taikinaa riitti hyvin näihin kahteen kakkuun.

4 dl piimää tai 2 prk kermaviiliä
1-2 dl sokeria
2 dl siirappia
3 tl kanelia
½-1 tl kardemummaa
1 tl inkivääriä
2 tl piparkakkumaustetta
1½ tl soodaa
6 dl vehnäjauhoja
175 g leivontamargariinia

Voitele kakkuvuoka. Sekoita piimä/kermaviili, siirappi ja sokeri. Sulata leivontamargariini. Sekoita jauhoihin mausteet ja sooda. Yhdistä lopuksi hyvin sekoittaen jauhoseos, nesteet ja rasva.

Kaada taikina vuokaan ja paista kakkua 175 asteisessa uunissa 30 minuuttia, minkä jälkeen laske lämpötila 150 asteeseen ja paista vielä toinen 30 minuuttia. Anna kakun jäähtyä noin 5 minuuttia, minkä jälkeen kumoa kakku lautaselle. Tarjoile mieluiten vasta seuraavana päivänä.

3 kommenttia:

  1. Helppo! Ja onnistuu. Mutta olen sitä mieltä että tunti ei riitä paistoaikaa. Viimeksi kun tein niin oli yli 1.5 tuntia. Koitin tikulla kun oli ihan kypsää. Paisoaika ei haittaa. On parempi että onnistuu. Onko eriäviä mielipiteitä? Yt Nimetön

    VastaaPoista
  2. Samaa mieltä. Pitää paistaa pitkään ja onnistuu varmasti. Pidän nyt sen myös 1.5 h. Helppo kakku, eikä vatkausta ja munia.

    VastaaPoista
  3. Minä olen paistanut aina vain tunnin ja kypsä on ollut joka kerta,tämä on paras maustekakku jonka tiedän ja tätä on leiponut varmaan jo lähes 40v.Maku paranee vanhetessa.

    VastaaPoista