keskiviikko 30. marraskuuta 2011

Mustikkakerroskiisseli



Resepti Yhteishyvä-lehdestä.

(4 annosta)
 

Vaniljakiisseli:
5 dl maitoa
1 kananmunan keltuainen
2 rkl sokeria
2 rkl perunajauhoja
2 tl vaniljasokeria (itse käytin vanilliinisokeria)

Mustikkakiisseli:
4 dl vettä
noin 200 g mustikoita
4 rkl sokeria
2 rkl perunajauhoja
3 rkl vettä

Sekoita kattilassa maito, keltuainen, sokeri ja perunajauhot. Kuumenna koko ajan (! välttääksesi paakut) sekoittaen, kunnes kiisseli kiehahtaa ja saostuu. Nosta tämän jälkeen kattila liedeltä, mausta vaniljasokerilla ja jätä kiisseli jäähtymään.


Mittaa toiseen kattilaan vesi, mustikat ja sokeri. Anna ainesten kiehua muutama minuutti. Sekoita pienessä kulhossa perunajauhot ja vesi keskenään, jonka jälkeen lisää suurus mustikkakiisseliin ohuena nauhana valuttaen ja koko ajan sekoittaen. Nosta kattila takaisin liedelle ja anna pulpahtaa muutaman kerran. Anna jäähtyä.

Jaa vaniljakiisseli annosmaljoihin ja jäähdytä hetken aikaa. Lisää päälle mustikkakiisseliä. Nauti.

Lehden vinkit: kiisselin saostumisen ja kiehahtamisen jälkeen ei enää kannata sekoittaa, jottei siitä tulisi sitkeää. Lisäksi mustikkakiisselin päälle voi ripotella hieman sokeria, jotta pinnalle ei muodostuisi kalvoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti