sunnuntai 14. elokuuta 2011

Karibialainen ananas



Mmm, tää oli miusta hyvvää. Tarviiko sitä oikeastaan enempiä sanoakaan? :) Reseptin löysin MTV3:n sivuilta ja alla oleva resepti on tarkoitettu kahdeksalle.

2 kypsää ananasta
1 dl sokeria
2 rkl voita
2 rkl tummaa rommia
1 vaniljatanko
1 tähtianis
1 dl appelsiinimehua
2 rkl kookoshiutaleita
hyvälaatuista vaniljajäätelöä

Leikkaa molemmat ananakset neljäksi ”veneeksi”. Leikkaa pois kova keskiosa. Leikkaa kaikkiin kahdeksaan veneeseen viiltoja.

Valmista ananasten päälle tuleva liemi. Sulata sokeri paistinpannussa yhdessä voin kera. Lisää appelsiinimehu. (Jos sokeri jähmettyy, keitä vain hetki vielä kunnes sokeri on taas liuennut.) Halkaise vaniljatanko ja raaputa siemenet liemeen sekä lisää tähtianis. Anna liemen kiehua hiljaa 5 minuuttia. Lisää rommi. Näin pitkälle jälkiruoan voi valmistella etukäteen.

Laita ananasveneet isolle uunipellille ja kaada liemi päälle. Ripottele päälle kookoshiutaleet. Paista ananaksia 250 asteisessa uunissa 10 minuuttia. Laita ananasveneet jälkiruokakulhoihin, lusikoi liemi päälle ja viimeistele vaniljajäätelöllä.

3 kommenttia:

  1. Tämän on pakko olla hyvää! :) Mekin kavereiden kanssa jossain vaiheessa suunniteltiin tätä Viiden tähden illallista järjestettäväksi kotioloissa, vielä ei olla päästy kuin ajatuksentasolle :)

    VastaaPoista
  2. Tätä ja tuota broilerii...nam nam :)

    VastaaPoista
  3. Oi namnam, itekki tuli kesällä grillattua ananasta ja syötyä sitä limettisen tuorejuustokastikkeen kanssa. Tämä on varmasti ältsin hyvää, pitäisiköhän vielä ensi viikonloppuna laittaa grilli tulille... :)

    VastaaPoista