tiistai 17. toukokuuta 2011

Maailmanmestari-kakku






Niinhän siinä sitten kävi, että 16 vuoden odotus palkittiin ja olihan sen kunniaksi tehtävä sitten jonkinnäköinen kakkukin.

Pohja on 4 munan sokerikakkupohja. Välit kostutin sekamehulla ja täytteenä oli diplomaattikreemi kuningatarhillolla, johon idean löysin Kuutin Korut ja Kakut -blogista. Tekemäni annos riitti ohjeen mukaan kahteen täyteväliin, tosin 4 munan kakkuun täytettä tuli aika reilusti.

Diplomaattikreemi kuningatarhillolla:
1 dl vaniljakreemijauhetta
noin 3 dl kylmää vettä
4 dl vispikermaa
noin 200 g kuningatarhilloa

Sekoita kylmään veteen vaniljakreemijauhe ja vatkaa sekoittimella 3-5 minuuttia. Anna vaniljakreemin jähmettyä jääkaapissa hetki ja vatkaa sillä välin vispikerma vaahdoksi. Yhdistä seokset ja levitä kostutetun kakun väliin kuningatarhillon päälle.

Kakun päälle tuli ensin voi-sokerikreemi, johon ohje mm. täällä. Kreemin päälle tuli sitten sinistä ja valkoista marsipaania, Wiltonin Jumbo Snowflake rakeita ja koriste, johon käytin elintarvikekynää, tomuvärejä sekä sinistä elintarvikeväriä.

Ihanaa, Leijonat, ihanaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti