lauantai 12. maaliskuuta 2011

Pätkis-suklaajuustokakku




On aina yhtä kivaa kierrellä erilaisia blogeja ja löytää niistä ihania ideoita, joita sitten pääsee itse kokeilemaan. Tällä kertaa kokeiluun päätyi Kanelitytön kakkuparatiisista Pätkis-suklaajuustokakku, jota kovasti kehuttiin - eikä suotta.

Pohja:
175 g Dominoja
50-75 g sulatettua leivontamargariinia

Täyte:
200 g maitosuklaata
5 Pätkis-patukkaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 tl vanilliinisokeria
2 munankeltuaista
2 munanvalkuaista
1 rkl sokeria
2½ dl Flora vispiä
5 liivatelehteä
2 rkl kiehuvaa vettä

Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Hienonna keksit esimerkiksi yleiskoneella. Sulata margariini ja sekoita keksimurut joukkoon. Painele seos vuoan pohjalle.

Sulata maitosuklaa mikrossa sulaksi. Raasta Pätkikset muruksi ja laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi, sekä vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita tuorejuustoon sula suklaa, Pätkis-murut, vanilliinisokeri sekä munan keltuaiset.

Purista liivatelehdistä kylmä vesi pois ja liota lehdet kiehuvan veden joukkoon. Valuta liivateliemi tuorejuusto-seokseen koko ajan sekoittaen. Lisää kermavaahto ja valkuaisvaahto. Kaada täyte vuokaan pohjan päälle ja peitä vuoka foliolla. Anna hyytyä jääkaapissa mieluiten seuraavaan päivään, jolloin irrota vuoka ja koristele haluamallasi tavalla.

Itse käytin 23 cm:n halkaisijan irtopohjavuokaa. Pätkiksiä ostaessa olinkin varsinainen älyn jättiläinen, kun ostin patukoiden sijaan Pätkis Mini Bites -pussin. Eipä siinä, raastoin sitten vain vähän pienempiä paloja kerralla.



Koristelussa käytin ihan vain suklaapaloja ja jo aiemmin tehneen suklaaperhosen. Perhosiin tosi hyvän ohjeen olin löytänyt Kinuskikissan blogista. Eli leivinpaperiin voi lyikkärillä piirtää haluamansa mallin, ja sitten vain pursotella mallin ääriviivoille sulatettua suklaata ja halutessa koristella perhonen vielä nonparelleilla. Lopuksi perhoset laitetaan pakkaseen jähmettymään. Älä kuitenkaan kokeile näitä kesän kuumimmilla helteillä, niin kuin itse erehdyin tekemään. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti