tiistai 1. helmikuuta 2011

Kasvispiirakka


Tämän piirakan kehittely oli pyörinyt jo kauan mielessä, ja juhlien kunniaksi päätin sen vihdoin toteuttaa. Monien nettisivujen, kaupan hyllyjen ja mietiskelyjen jälkeen lopputuloksena oli laktoositon kasvispiirakka.

Pohja:
200 g laktoositonta leivontamargariinia
4 dl vehnäjauhoja
2 rkl kylmää vettä
ripaus suolaa

Pohjaa varten nypi margariini ja vehnäjauho käsin, jonka jälkeen lisää vesi ja ripaus suolaa joukkoon. Painele pohja tasaiseksi pellille, pistele pari kertaa haarukalla ja paista pohjaa 225 asteisen uunin keskitasolla noin 13 minuuttia.

Täyte:
200 g pakaste-parsakaalia
1 pienikokoinen purjo
1 paprika
1 pieni rasia kirsikkatomaatteja
200 g laktoositonta fetajuustoa

Pese ja pilko purjo, jonka jälkeen paista öljyisellä pannulla paloja kypsemmiksi. Pilko paprikat, paloittele tomaatit kolmeen osaan ja paloittele mahdollisesti köntissä oleva fetajuusto. Levitä täytteet tasaisesti pohjan päälle. Parsakaalit laitoin ainakin itse lähes jäisinä pohjalle, hieman niitä revin käsin pienemmiksi paloiksi.

Päälle:
2 munaa
2 prk Oatlyn ruokakermaa (tuote)
1 maustemitta suolaa
ripaus valkopippuria
juustoraastetta

Vatkaa kaikki ainekset, paitsi juustoraaste, keskenään ja kaada seos tasaisesti piirakan päälle. Raasta lopuksi juusto, laita piirakan päälle ja paista 225 asteisen uunin 2. ylimmällä tasolla kauniin ruskeaksi.

1 kommentti:

  1. Erittäin hyvä piirakka. Sopivasti suolainen. Ja sopi täydellisesti laktoosittomalle kasvisruokavieraallemme.

    VastaaPoista