sunnuntai 23. tammikuuta 2011

Mausteinen siskonmakkara-pastakeitto


1,2 l vettä (laitan kyllä ens kerralla ainakin sen 1½ l)
2 lihaliemikuutiota
2 valkosipulinkynttä
1 mieto chilipalko
rouhittua mustapippuria
2 ps (á 200 g) keittojuureksia
3 pienikokoista sipulia
400 g raakoja siskonmakkaroita
noin 150 g gnocchipastaa
1 tlk (70 g) tomaattipyreetä
persiljaa

Hienonna valkosipulinkynnet ja kuutioi sipulit. Halkaise chilipalko, poista siemenet ja paloittele. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja murenna joukkoon lihaliemikuutiot. Mausta keitto valkosipulilla, chilillä ja pippurilla.

Lisää keittojuurekset ja sipulit. Kuumenna jälleen kiehuvaksi. Purista siskonmakkaraa suolesta pieniksi palloiksi keittoon. Kun keitto taas kiehuu, lisää pastat ja tomaattipyree. Keitä miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia, kunnes pasta on kypsää ja hienonna keittoon runsaasti tuoretta persiljaa. Tarjoa heti, koska pasta jatkaa kypsymistään ja sakeuttaa keittoa.


Tämän reseptin alkuperäisen version bongasin Mitä tänään syötäisiin -ohjelmasta ja vielä jälkeenpäin Pirkka-lehdestäkin. Miusta siskonmakkarakeitto on hyvää ja koska tuo avokki (nykyisin muuten sitten kihlattu) kertoi, ettei ole muistaakseen sitä maistanutkaan niin olihan tätä kokeiltava.

Keitto oli oikeastaan ihan onnistunut, vähän turhan mausteinen miun makuun, mutta avokki kyllä tykkäs. "Pallojen puristelu" oli kyllä täysin uusi juttu, joten en osannut oikein hahmottaa minkä kokoisia niiden pitäisi olla, kun nehän sitten vielä turposivat keitettäessä lisää. :) Lisäksi nestettä tuli ainakin miun soppaan hurjan vähän eli sitä kyllä suosittelisin lisäämään jonkin verran. Itse käytin väriä tuomaan kuivattua persiljaa tuoreen sijasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti