sunnuntai 3. lokakuuta 2010

Marianne-rahkakakku

 

 

200 g suklaa cookie -keksejä
50 g leivontamargariinia sulatettuna
2 dl vispikermaa
1 ps (150 g) Marianne Crush -rouhetta
250 g maitorahkaa
5 liivatelehteä
1 dl kiehuvaa vettä

Päälle:
400 g mansikoita
1 dl sokeria
4 liivatelehteä
1 dl kiehuvaa punaista mehua

Murskaa keksit käsin tai yleiskoneella, jolloin saat tasaisemman lopputuloksen. Lisää joukkoon voisula ja sekoita. Painele muruseos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (halk. 24 cm) pohjalle. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon Marianne Crush sekä rahka. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä noin 5 minuuttia, minkä jälkeen purista niistä ylimääräinen vesi pois. Sulata liivatelehdet kiehuvaan veteen. Sekoita liivateseos kevyesti käännellen Marianne-vaahtoon ja kaada seos keksipohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa reilut 2 tuntia eli kunnes Marianne-vaahto on hyytynyt.

Soseuta mansikat ja sokeri keskenään tehosekoittimessa. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä edellisten tapaan noin 5 minuuttia ja purista ylimääräinen vesi pois. Sulata liivatelehdet kiehuvaan mehuun. Sekoita liivateseos huolellisesti mansikoiden joukkoon. Kaada seos hyytyneen Marianne-kerroksen päälle. Hyydytä kakkua jääkaapissa vähintään pari tuntia, mieluiten yön yli.

Alkuperäinen ohje oli hieman epätarkka, minkä vuoksi aloin ensin tekemään kakkua isompaan irtopohjavuokaan. Onneksi olin edellisenä iltana ostanut uuden, pienemmän vuoan! Se pelasti minut sillä hetkellä, kun huomasin, ettei tuolla ainemäärällä saada isomman vuoan pohjaa läheskään piiloon.

Kommellukset eivät siihen loppuneet. Ensinnäkin kuvia ottaessamme avopuolisoni onnistui asettelemaan "rekvisiittaamme" niin, että osa kakun reunasta irtosi! Meinasihan siinä jo itku päästä. Onneksi sei ei tuossa kuvassa pahemmin näy. Lopulta opin myös, ettei noita sokerimassakoristeita kannata asetella tällaisten kakkujen päälle, etenkään, jos koriste on tehty paljon aikaisemmin ja se on jo ehtinyt täysin kuivumaan. Hetken oltuaan jääkaapissa kakun päällä koriste rupesi nimittäin keräämään kakusta kosteutta, joka siis kerääntyi kakun päälle. Eli kyllä se tarjoilun ja kuvauksen ajan kesti onneksi ihan normaalin näköisenä. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti