(Oli jo niin nälkä, että oltiin jo aloitettu syömään ennen kuin muistin vasta ottaa kuvan.)
Pohja:
125 g margariinia
3 dl vehnäjauhoja
1 dl kylmää vettä
Nypi margariini ja vehnäjauhot käsin, jonka jälkeen lisää vesi. Pohja levitetään käsin painellen voidellun piirakkavuoan pohjalle. Kastele kädet halutessasi kylmällä vedellä, niin saat taikinan pysymään irti käsistä. Pistele haarukalla muutama pistos ja paista pohjaa 5-10 minuuttia 200 asteessa. Tällä välin voit valmistaa täytteen.
Täyte:
pieni pussillinen katkarapuja
1 rkl hienoksi hakattua tilliä (itse käytin kuivattua tilliä)
100 g juustoraastetta
2 munaa
1 dl maitoa
1 dl kermaa
1/4 tl suolaa
hyppysellinen valkopippuria
Laita pohjan päälle sulatetut katkaravut, tilli ja juustoraaste. Sekoita sitten kulhossa kananmunat, maito ja kerma. Kaada lopuksi seos piirakan päälle ja mausta. Paista piirakkaa noin 15-20 minuuttia eli kunnes se on väriltään kauniin ruskea.
Pohja:
125 g margariinia
3 dl vehnäjauhoja
1 dl kylmää vettä
Nypi margariini ja vehnäjauhot käsin, jonka jälkeen lisää vesi. Pohja levitetään käsin painellen voidellun piirakkavuoan pohjalle. Kastele kädet halutessasi kylmällä vedellä, niin saat taikinan pysymään irti käsistä. Pistele haarukalla muutama pistos ja paista pohjaa 5-10 minuuttia 200 asteessa. Tällä välin voit valmistaa täytteen.
Täyte:
pieni pussillinen katkarapuja
1 rkl hienoksi hakattua tilliä (itse käytin kuivattua tilliä)
100 g juustoraastetta
2 munaa
1 dl maitoa
1 dl kermaa
1/4 tl suolaa
hyppysellinen valkopippuria
Laita pohjan päälle sulatetut katkaravut, tilli ja juustoraaste. Sekoita sitten kulhossa kananmunat, maito ja kerma. Kaada lopuksi seos piirakan päälle ja mausta. Paista piirakkaa noin 15-20 minuuttia eli kunnes se on väriltään kauniin ruskea.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti