keskiviikko 25. lokakuuta 2017

Taatelikakku


Äidin tekemää taatelikakkua on tullut syötyä erityisesti jouluisin, mutta miksei sitä voisi syödä muulloinkin. :) Ohje on muokattu tästä reseptistä ja sopii hyvin ainakin omaan n. 1,8 l kakkuvuokaan:

2,5 dl vettä
1 pkt (250 g) kivettömiä taateleita
200 g voita tai leivontamargariinia
2 kananmunaa
3 dl sokeria
0,5 dl kermaa tai maitoa
4,5 dl vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
1 tl leivinjauhetta
2 tl vanilliinisokeria
(korppujauhoja ja leivontamargariinia kakkuvuokaa varten)

Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka. Kiehauta vesi ja taatelit kattilassa. Jäähdytä taatelit sähkövatkaimella sekoittaen, mikä lisää kakun kuohkeutta. Lisää sulatettu margariini ja munat yksitellen ja sekoita.

Sekoita vehnäjauhojen joukkoon sooda, leivinjauhe ja vanilliinisokeri. Lisää taikinaan sokeri, neste sekä jauhoseos. Sekoita lopuksi taikina varovasti tasaiseksi. Kaada taikina kakkuvuokaan ja paista 175 asteisen uunin alatasolla noin 50 minuuttia (varmista kypsyys cocktailtikulla). Anna kakun jäähtyä noin 10 minuuttia ennen kumoamista. Tarjoile mieluiten vasta seuraavana päivänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti