sunnuntai 6. helmikuuta 2011

Mango-juustokakku


Kaverilta sain tähän kakkuun ohjeen jo vuosia sitten, ja nytpä sitten päätin sitäkin kokeilla. Hyvä ja maultaan pehmeä kakkuhan siitä tuli.

Kakkupohja:
1 pkt kauramurotaikinaa (pakaste)

Täyte:
6 liivatelehteä
½ dl mangotölkinlientä
1 tlk säilykemangoa soseena
300 g maustamatonta tuorejuustoa
½ dl sitruunamehua
4 dl kuohukermaa

Päälle:
3 dl mangososetta (lastenruokasosetta)
4 liivatelehteä
lisäksi koristeeksi esim. säilykemangoa viipaleina ja kermapursokkeita

Painele sulanut taikina irtopohjavuoan pohjalle. Paista 200 asteisen uunin alatasolla 10-15 minuuttia, varo paistamasta liikaa. Anna pohjan jäähtyä.

Liuota liivatteita kylmässä vedessä noin 10 minuuttia. Kuumenna mangoliemi kiehuvaksi. Purista liivatteista vedet pois ja sulata lehdet kuumassa mangoliemessä. Lisää liemi, soseutettu mango sekä sitruunamehu tuorejuustoon. Vatkaa kerma erikseen vaahdoksi ja lisää siihen varovasti juustomangoseos. Kaada hyytelö torttupohjalle ja hyydytä jääkaapissa.

Liuota myös koristehyytelöön tulevat liivatteet ensin kylmässä vedessä. Purista liivatteista vesi pois ja lisää ne kattilaan, jossa on noin 0,5 dl mangososetta. Lämmitä liuos kiehuvaksi ja lisää loppu sose joukkoon. Levitä seos juustotäytteen päälle ja anna hyytyä hyvin jääkaapissa. Koristele ennen tarjoilua.

Itse tein pohjan ja juustotäytteen illalla, koristehyytelön seuraavana aamuna ja koristelun noin neljä tuntia myöhemmin. Hyvin oli ainakin tämä kakku ehtinyt hyytymään.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti