maanantai 2. lokakuuta 2017

Toscapiirakka


Äitini bravuureihin kuuluu toscapiirakka, mutta jostain syystä ei itse sitä ole koskaan tullut tehtyä. Nyt kuitenkin tännekin talteen yhden lempileivonnaiseni ohje.

Pohja:
4 munaa
3 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
1 rkl leivinjauhetta
1 dl vispikermaa
200 g voita

Päällinen:
100 g voita
150 g mantelilastuja
2 dl sokeria
1 dl vispikermaa
2 rkl vehnäjauhoja

Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri paksuksi vaahdoksi. Sulata voi mikrossa. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhojen joukkoon. Lisää vaahdon joukkoon jauhoseos, kerma sekä hieman jäähtynyt voisula kevyesti sekoittaen. Levitä taikina leivinpaperin päälle pellille, ja paista 200 asteisen uunin 2. alimmalla tasolla n. 12 minuuttia.

Päällistä varten yhdistä aineet teflonkattilassa. Anna seoksen kiehahtaa välillä sekoittaen. Levitä kuorrute piirakkapohjan päälle. Paista piirakkaa vielä n. 15 minuuttia, kunnes pinta on saanut kullanruskean värin. Anna hetki jäähtyä ennen paloiksi leikkaamista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti