tiistai 16. elokuuta 2011

Särää Lemillä

Isäni 60-vuotispäivien kunniaksi perheemme kävi syömässä Lemin Säräpirtti Kippurasarvessa, joka on Suomen ainoa yhteen ruokalajiin erikoistunut ravintola. Tämän ravintolan erikoisuus on siis säräateria, joka sisältää lampaanlihaa, perunoita, kotikaljaa ja rieskaa. Särää kypsytetään aina vähintään 5½ tuntia ja mausteena käytetään ainoastaan suolaa. Kyseessä siis yksinkertainen, mutta varsin murea ruoka.



Särää kypsytetään kuvanmukaisessa koivuisessa puuastiassa ja ruokaa tuodaan niin kauan lisää kuin jaksetaan vain syödä. Ja alla olevassa kuvassa oikeassa yläkulmassa näkyy siis aito kunnon rieska. Täällä Joensuussa ainakin kun jotkut erehtyvät luulemaan rieskaksi sitä ohutta läpyskää. :)


Jälkiruoaksi oli tarjolla sekahedelmäsoppaa. Täyteen kyllä tuli ja en tiedä miksi ihmisen pitääkään aina syödä "koko rahan edestä", vaikkei olisi enää nälkä? Tykkäsin kyllä siitä, miten mureaa liha oli, mutta miun makuun oli ehkä vähän liian suolaista. Paikkanahan tämä oli todella kaunis ja palvelu oli ystävällistä. Eräänlaisena kulttuurikokemuksena mielestäni kokeilemisen arvoinen.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti