sunnuntai 26. syyskuuta 2010

Mustikka-juustokakku

Pohja:
150 g margariinia
½ dl sokeria
1 muna
3 dl vehnäjauhoja
1-2 rkl vettä

Täyte:
500 g maitorahkaa
200 g ranskankermaa
3 munaa
2 dl sokeria
1 rkl vanilliinisokeria
2 rkl sitruunamehua eli itsepuristettuna puolikas sitruuna
2 rkl perunajauhoja
250 g mustikoita

Vaahdota margariini ja sokeri, jonka jälkeen vatkaa kananmuna joukkoon. Laita jauhot ja vesi kulhoon ja sekoita taikina sen jälkeen nopeasti. Tämän jälkeen valmista täyte: itse sekoitin ainekset lusikalla ja lopuksi nostelin mustikat varovasti joukkoon.

Taputtele taikina leivinpaperilla vuoratun (ja reunoilta voidellun) irtopohjavuoan pohjalle ja hieman reunoille. Kaada täyte pohjan päälle ja paista kakkua 175 asteisen uunin alatasossa noin tunti. Anna kakun jäähtyä ja nosta se sen jälkeen vielä jääkaappiin vetäytymään.

Tätä oli pakko kokeilla, kun resepti osui kokoelmiani selatessa silmiini. Resepti löytyi Yhteishyvän Ruokamaailman sivuilta. En ollut ennen juustokakkuja erikoisemmin maistellut saatikka tehnyt, joten oli ihan kiva kokeilu. Aika täyttäväähän se oli, joten onneksi oli useampi syöjä. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti