tiistai 7. kesäkuuta 2011

Piparkakkujäädyke

Piparkakkujäädykettä kesän keskellä, mikäs sen parempaa. :) Löysin tämän ohjeen jostain odotusaulan lehdestä (joulunumerosta?), ja olihan se ohje äkkiä talteen kirjoitettava. Aivan taivaallisen hyvää, mie kyllä tykkäsin! Ehkä tosiaan tarkoitettu joulun alla tarjoiltavaksi, mutta miulle meni kyllä täydestä näin helteelläkin - makeaa, viileää ja piparimurut keskellä tuovat ihanaa mureutta.

½ dl sokeria
3 kananmunan keltuaista
½ tl inkivääriä
½ tl neilikkaa
2 dl kuohukermaa
2 rkl vanilliinisokeria
1½ dl ranskankermaa
noin 8 piparkakkua

Vaahdota sokeri ja keltuaiset vaahdoksi, jonka jälkeen lisää inkivääri ja neilikka. Vaahdota kerma, lisää joukkoon vanilliinisokeri sekä ranskankerma ja sekoita. Lisää kermaseos sokerimunavaahtoon ja sekoita esimerkiksi nuolijalla tasaiseksi.

Murskaa piparkakut ja kääntele puolet seokseen. Kaada seos kelmulla vuorattuun vuokaan, ripottele väleihin piparimuruja ja jäädytä yön yli. Nosta hetkeksi huoneenlämpöön ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti