tiistai 17. toukokuuta 2011

Kinkkutäytteiset uuniperunat (4 annosta)


4 isoa uuniperunaa (esim. Rosamunda)

Täyte:
1 pieni sipuli
1 rkl öljyä
100 g kinkkusuikaleita
ripaus suolaa
ripaus rouhittua mustapippuria
1/4 tl chilimausteseosta
1 prk (120 g) smetanaa
1 rkl sinappia
2 dl juustoraastetta

Pinnalle:
½ punaista paprikaa
3 rkl hienonnettua ruohosipulia

Pese perunat ja pistele niihin muutama reikä haarukalla. Kääri perunat yksitellen folioon ja paista 200 asteisessa uunissa noin 1,5 tuntia eli kunnes perunat ovat kypsiä.

Täytettä varten kuori ja pilko sipuli ja kuullota pannulla öljyssä. Lisää joukkoon kinkkusuikaleet ja mausteet ja kääntele hetki. Yhdistä täytteen ainekset niin, että puolet juustoraasteesta jää pinnalle laittamista varten.

Halkaise perunat ja koverra sisukset kulhoon niin, että kuoriin jää noin ½ cm:n paksuinen perunakerros. Murskaa koverrettu peruna kulhossa haarukalla ja laita takaisin täytteen mukana. Jaa täyte perunoihin ja ripota pinnalle juustoraaste. Kypsennä 200 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia eli kunnes pinta on saanut kauniin värin. Lisää lopuksi perunoiden päälle kuutioitu paprika ja pilkottu ruohosipuli. Nauti lämpimänä.

Alkuperäinen lähde oli Yhteishyvän Ruoka-liite. Vaikka kyseessä ei ole mikään pikaruoka, niin tuntui kyllä että odotus palkittiin ja perunat maistuivat todella hyviltä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti