keskiviikko 23. helmikuuta 2011

Mustikkapiirakka


Oijoi, kun mustikkapiirakka olikin hyvää pitkästä aikaa. :) Nyt kevättalvella on hyvä ruveta pikku hiljaa tyhjentelemään pakastinta marjoista, jos sitä ei ole vielä tehnyt. Ja marjapiirakkahan on aina hyvä valinta.

Pohja:
100 g leivontamargariinia
1 dl sokeria
1 muna
2 dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta

Täyte:
1 tlk kermaviiliä
1 muna
½ dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
noin 4 dl pakastemustikoita

Voitele ja korppujauhota vuoka. Vaahdota voi ja sokeri ja lisää muna. Sekoita vehnäjauho ja leivinjauhe keskenään ja lisää jauhoseos vaahtoon. Painele taikina tasaisesti piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

Sekoita täytettä varten kermaviili, muna ja sokerit keskenään ja lisää varovasti mustikat joukkoon. Kaada täyte taikinan päälle ja paista piirakkaa 200 asteisessa uunissa 35-40 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti