torstai 6. tammikuuta 2011

Vaniljakiekurat



 

Vaniljakiekurat kuuluvat meidän perheen jouluun, vaikka miksei niitä voisi tehdä ja syödä pitkin vuottakin. Tänä vuonna perheemme jouluun kuului neljä alle kouluikäistä lasta, joten kuvaushetket oli suoritettava melko nopeasti. Näissäkin kuvissa oli auttamassa 2-vuotias siskonpoika.

Taikina:
150 gr voita
6 dl vehnäjauhoja
1 dl maitoa
2 munaa
2 rkl sokeria
50 gr hiivaa

Täyte:
100 gr voita
100 gr tomusokeria
2-3 tl vanilliinisokeria

Taikinaa varten voi ja vehnäjauhot nypitään, jonka jälkeen muut ainekset sekoitetaan keskenään omassa kulhossaan. Seokset yhdistetään taikinaksi, joka kaulitaan suorakaiteen muotoiseksi levyksi.

Täytettä varten ainekset sekoitetaan keskenään. Täyte levitetään tasaiseksi kerrokseksi levylle, levy kääritään rullalle ja siitä leikataan noin 2 cm paksuisia paloja. Palat asetetaan kohoamaan 10-20 minuutiksi leivosvuokiin. Lopuksi palat voidellaan munalla, päälle ripotetaan raesokeria ja vaniljakiekurat paistetaan nopeasti 250 asteisessa uunissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti