sunnuntai 7. marraskuuta 2010

Pannupitsa


Pohjaksi otin Ilonan Kakkulaatikosta löytyneen ohjeen, jota monessa blogissa oli kehuttu. Eikä turhaan!

Tässä siis vielä tännekin talteen pohjan resepti:
2 dl vettä
3 tl kuivahiivaa
1 tl sokeria
3/4 tl suolaa
n. 4 dl vehnäjauhoja

Lämmitä vesi reilusti kädenlämpöiseksi. Lisää joukkoon sokeri, suola sekä osa jauhoista, joiden joukkoon on sekoitettu kuivahiiva. Alusta loput jauhot vähitellen. Kohota hieman löysäksi jäävä taikina hyvin.

Tämän jälkeen voitelin uunin kestävän paistinpannun reilulla määrällä öljyä ja taputtelin taikinan jauhotetuin käsin pannun pohjalle. Myös joku sopiva vuoka käy tähän hyvin, mutta mie nyt halusin kirjaimellisesti pannupitsan. :) Täytteissä ei tällä kertaa säästelty, eli mukaan mahtui: tomaattimurskaa, ruskistettua jauhelihaa, sulatettuja pakastekatkarapuja, pilkottua herkkusientä, ananas- ja tonnikalapaloja sekä tietysti juustoraastetta. Täytteitä upotin hieman pohjaan, jolloin reunat kohosivat ylöspäin (muutoin oli aika vaikea levittää reunoja öljytyn pannun reunoille). Lopuksi paistoin pitsaa 250 asteisen uunin alatasolla noin 15 minuuttia.

Suosittelen! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti