sunnuntai 12. syyskuuta 2010

Empanadas-piirakat

(12 kpl)

Taikina:
1½ dl vettä
½ dl öljyä
2 tl kuivahiivaa
1 rkl sokeria
1/3 tl suolaa
noin 4½ dl vehnäjauhoja

Täyte:
200 g kinkkukuutioita (itse käytin pizzakuutioita)
1 rkl öljyä
pieni sipuli
1 valkosipulinkynsi
ripaus mustapippuria
hiven chilijauhetta
ripaus timjamia
1 rkl ketsuppia
2 dl murskattua tomaattia

Valmista taikina lisäämällä lämpöiseen veteen öljy ja keskenään sekoitetut kuivat aineet (laita vain osa vehnäjauhoista). Lisää loput jauhot voimakkaasti sekoittaen ja vaivaa taikina kiinteäksi. Anna taikinan kohota noin 15 minuuttia.

Kuumenna öljy paistinpannulla ja ruskista siinä kevyesti kinkkukuutiot ja hienonnettu sipuli. Mausta seos ja lisää joukkoon murskattu tomaatti. Itse käytin murskaamisessa tehosekoitinta, mutta siitähän tulikin sitten jo melkein mehua... Mutta onneksi tein sitä sen verran paljon, että siivilöin sitten vain ylimääräiset nesteet pois. :) Kiehauta seos kiinteäksi ja jäähdytä hetki.

Kauli taikinasta ohut levy kevyesti jauhotetulla leivintasolla. Ota taikinasta pyöreitä, halkaisijaltaan noin 15 cm paloja ja levitä niille täytettä. Taita piirakat puolikuun muotoon, ummista piirakat ja nosta ne uunipellille. Jos haluat, voit tehdä piirakoiden pintaan koristeviiltoja meksikolaistyyppisesti. Paista piirakoita 225 asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia eli kunnes ne ovat saaneet kullanruskean pinnan.

Alkuperäisessä ohjeessa lukee tekijänä Sunnuntai Leipurikurssi, ja tämän reseptinhän löysin kotitaloustuntien reseptikansiosta. :) Piirakat olivat miusta tällä ohjeella sopivan mausteisia. Jos haluaa lisämakua, niin voi alkuperäisen ohjeen mukaan käyttää tavallisen ketsupin sijaan chiliketsuppia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti