torstai 18. marraskuuta 2010

Daim-keksit

Alkuperäisen ohjeen löysin Pampulan blogista. Kuulosti ja näytti niin hyvältä, että pitihän sitä kokeilla.

Pohja:
100 g leivontamargariinia
4,5 dl kaurahiutaleita
1 rkl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
1 dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
2 rkl vaaleaa siirappia

Päälle:
1½ Marabou Daim -suklaalevyä

Sulata voi ja lisää muut pohjan ainekset joukkoon. Levitä uunipellille ja paista uunin keskitasolla 175 asteessa noin 10 minuuttia. Huomaa, että pohja leviää itsekseen uunissa eli jätä sille reunoille tilaa levittyä.

Sulata suklaa ja levitä vielä kuuman pohjan päälle. Leikkaa keksit paloiksi heti, sillä jäähtyessään pohja kovettuu ja lohkeilee.

Olivat kyllä miusta tosi hyviä, avopuolison mielestä ehkä liian suklaisia? En ymmärrä tuollaista. :) Uusi tuttavuus oli tuo vaalea siirappi, ihmettelin että olisiko se eri makuista kuin tumma siirappi. No olihan se, ja onneksi tottelin kiltisti reseptiä ja kävin kaupasta semmoista ostamassa.


2 kommenttia:

  1. Tein noita eilen, olivat ihan todella hyviä! suosittelen!!!!!! Voisitko laittaa tänne myös daim kakun ohjeen vai onko se jo täällä?

    VastaaPoista
  2. Ihan sattumalta löysin tämän reseptin, no oli sitä sitten pakko kokeilla, ja tuli todella hyviä, kiitos reseptistä!!!

    VastaaPoista